Uncategorized

Travel | Our day out to Namur/Namen

Mijn vriend/”partner in crime” is ZZP’er en is regelmatig voor zijn werk in het buitenland. Zo was hij de afgelopen maand vaak te vinden in België en ontdekte daar de stad Namen. Wij als gezin houden van wandelen en de natuur, dus besloten we op 1ste pinksterdag eropuit te trekken….

Met broodjes, hapjes, drankjes en een tas vol schone kleren vertrokken we. Wat een rit! Maar,het was het dubbel en dwars waard. Onderweg waren er gelukkig voldoende plekken om even de benen te strekken, te picknicken en te spelen door de kinderen. Bij aankomst parkeerde we de auto halverwege ‘’de berg’’ en liepen, na wat te hebben gegeten en gedronken al zigzagend het pad de berg op.

Tip: Parkeren is op veel plekken gratis, mits je niet al te dicht bij het centrum parkeert.

We hadden het ontzettend getroffen wat betreft het weer, het was zonnig en de lucht was kraakhelder. Hoe hoger we kwamen hoe verder we konden zien, wat een adembenemend uitzicht. De klim was af en toe wel even aanpoten. Onze kinderen kunnen wel wat hebben, maar proberen het toch vaak voor elkaar te krijgen om getild te worden.

 

 

We probeerde de kinderen te motiveren door ze de eindbestemming op de kaart te laten zien, daar stond een grote speeltuin op afgebeeld. Op zich vonden ze het wandelen geen ramp, maar vrij spelen is toch veel leuker! Eenmaal boven aangekomen was er geen speeltuin te bekennen, enkel een markt. Op de website kun je o.a. alle komende events vinden.

 

 

De kinderen waren niet teleurgesteld, wel hadden ze honger. Op de weg terug naar beneden namen wij een ander pad wat leidde naar een tunnel, super donker en glibberig, maar vooral heel spannend voor de kinderen.

Met de auto zijn we naar de ‘’speeltuin’’ gereden, maar dit bleek betaald te zijn en bijna te sluiten. Na een hapje en een drankje vertrokken wij vanuit Namen naar Antwerpen om een hapje te eten. De kinderen sliepen vrij snel in de auto. Het weer sloeg vrij snel om en zorgde voor heel wat vertraging. 

In Antwerpen hebben we gezellig gedineerd bij El Rancho, kennissen hadden ons namelijk verteld dat het vele malen goedkoper was om in België uiteten te gaan. Eerlijk gezegd vond ik de prijzen toch aardig overeenkomen met die van Nederland. Al met Al hebben we met volle teugen genoten van onze mixed grill en onze lieve kindjes.

Dit is voor elk gezin echt een aanrader al zeg ik het zelf! Ik heb mijn ogen uitgekeken en erg genoten van de natuur. Zijn jullie hier ook al geweest? Of kennen jullie een must see plekje? Tips zijn van harte welkom in de comments. x

Hoi, even voorstellen: ik ben Eefke. Ik ben 27 jaar. Samen net mijn partner (Anthony) ben ik trotse ouder van 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 7 mijn zoontje is 4 en mijn jongste dochter is nu bijna 2 jaar. Ik schrijf graag over lifestyle, moederschap, eten, zwangerschap en beauty on a budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *