Uncategorized

Storytime | Dirk | Het verlies

We zijn al weer een eindje in juni. Dat betekend voor mij dat we alweer jarige hebben gehad, maar ook nog zullen krijgen. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe moeilijk het kan zijn om een verjaardag te vieren als diegene er niet meer is.

Stop

Na 21 jaar na de dood mag je niet meer klagen over het gemis. Die tijd heb je nou wel gehad. Droog die tranen en focus je nu maar op je toekomst. Je moet door. De wereld draait door.

De dag dat mijn ouders mij het nieuws vertelde stopte de wereld even met draaien. Dirk is dood. Zijn leven was voorbij in een split second. bedrijfsongeluk.

Plotseling

Dirk’s dood was een aanslag op ons leven. Ons hele gezin was verpulverd voor mijn gevoel. Ik heb heel veel moeite gehad om het te verwerken. Heb mijn ouders ook veel verweten. Als kind besef je dondersgoed wat de dood is, maar overzie je natuurlijk niet de gehele situatie. Pas toen ik zelf moeder was en een uitvaart moest regelen voor mijn overleden schoonvader ging er bij mij een lampje branden.

Tja.

Toch vraag ik me nog dagelijks af hoe de wereld zou zijn geweest als jij er nog deel van uitmaakte. Dan was alles misschien anders geweest. Het enige wat wij nog kunnen doen is terugkijken hoe het was en speculeren over hoe het zou kunnen zijn. De warmte, gezelligheid, lompheid en liefde die ik heb gevoeld in jouw aanwezigheid zal ik in ieder geval nooit vergeten.

Vergeten…..

Vorige week tijdens een uitvaartceremonie werd ik er weer aan herinnert. Je gaat pas echt dood als je vergeten wordt. Dirk, jij zit voorlopig nog wel gebakken. De anekdotes worden nog vaak uitgewisseld tussen mij en mijn ouders. Rondom Dirk’s verjaardag en zijn sterfdatum spreken we wel meer dan normaal over hem. 26 juni zou hij 41 jaar worden. Ik ben blij dat de gesprekken er zijn.

Rouw

Rouw duurt lang. Dat blijft. Ook al geef je het een plekje. Ook al verwerk je het. Dat gevoel. Dat mag er zijn. Jaarlijks doen we met onze familie ons best bij elkaar te komen rond zijn verjaardag of sterfdatum. Weer krullen mijn mondhoeken omhoog als ik aan je denk. Een traantje pink ik weg.

Hoe herinneren jullie overleden familie/gezinsleden? Laat het me weten in de comments. thnx voor jullie genomen tijd.

Ter herinnering van Dirk ♥26-06-1977 †22-10-1997

 

Hoi, even voorstellen: ik ben Eefke. Ik ben 27 jaar. Samen net mijn partner (Anthony) ben ik trotse ouder van 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 7 mijn zoontje is 4 en mijn jongste dochter is nu bijna 2 jaar. Ik schrijf graag over lifestyle, moederschap, eten, zwangerschap en beauty on a budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *