Uncategorized

Mijn ervaring met Dunstan Baby Language

In mijn loopbaan als moeder heb ik de leukste en de minst leuke technieken mogen/kunnen uitproberen. Eén daarvan is de Dunstan Baby Language. Vandaag ga ik jullie vertellen over mijn ervaringen hiermee.

‘’Cry baby’’

Jordan was op zich een zeer tevreden baby, geen contstant gekrijs, maar áls hij huilde , dan was het zó intens en was hij ontroostbaar. Ik herinner me de onmacht en de twijfel aan mijzelf van die tijd nog heel goed. Ik zwichtte uiteindelijk en bood hem de speen aan, mama moest ook slapen. Daarbij vond ik het best zwaar om dat gehuil te verdragen, wie kan daar wel tegen? Voor de mensen die het nog niet weten: Anthony is anti speen. Lilly is zonder speen opgegroeid en dat was voor hem bewijs genoeg dat het bij Jordan ook zonder kon. ‘’Als een baby huilt dan wil het eten, liefde of een schone luier.’’ Beetje zwart-wit maar bij Lilly werkte dat dus wel zo, die had altijd honger.

Na 2 weken na de geboorte startte ik met de opleiding Pedagogiek, kolven werkte niet dus ik heb dat idee losgelaten en ben overgestapt op flesvoeding. Jordan dronk alleen koude melk, warme melk wilde hij niet. Wij hadden hele handige flesjes met die poederbakjes in de fles (super handig voor onderweg). ‘S avonds sterriliseerde ik de flesjes, vulde ze met water en de bakjes met poeder. Binnen een minuut had Anthony dan een fles klaar als Jordan kwam voor een voeding, als ik op school zat.

‘’Met de handen in de haren.’’

Het gevaar van koude voeding is dat er vaak klontjes achterblijven als je niet goed schud. Daarnaast moet je de fles ook altijd nog even laten staan anders blijven er bubbels achter met als resultaat dat er veel lucht in het buikje komt. Maar zelfs het goed schudden en wachten tot de bubbels wegwaren hielp niet. De verhouding van water en poeder aangepast, het hielp niet. Het was niet dramatisch genoeg om een heel nieuw assortiment flessen te kopen. Daarbij gunde we onszelf ook nog wat tijd met de kersverse baby.

‘’Eh’’ ‘’Neh’’ ‘Eairh’’ ‘’Heh’’ & ‘’Owh’’

Ik maakte kennis met Dunstan Baby Language op school. Allereerst was ik nogal sceptisch, want hoe kan je al die geluiden nou onderscheiden? Na het zien van de onderbouwing van deze theorie werd ik nieuwsgierig. Ik had niks te verliezen dus toen ik begon te luisteren via deze methode, ging er een wereld voor mij open. Jordan moest echt veel boertjes laten, soms met lange pauzes. De buikkrampjes verdwenen als sneeuw voor de zon en de speen lag weer wat vaker in de la.

‘’Je verstond met eerst wel en nu niet?’’

Ik ben erg tevreden over deze tool. Ik zeg heel bewust tool, omdat het niet altijd werkt. Met Emily hoefde ik het nauwelijks toe te passen omdat zij zo tevreden was, dat als ze huilde, de omstandigheden voor zich spraken. Wat ik wel heb ervaren is dat ik op latere leeftijd Jordan niet meer verstond, waardoor hij dus misschien meer gefrustreerd raakte. Je verstond met eerst wel en nu niet? Ik denk achteraf gezien ook dat ik m wat vaker gewoon had moeten laten huilen…..

Wat vinden jullie van de Dunstan Baby Language?

Hoi, even voorstellen: ik ben Eefke. Ik ben 27 jaar. Samen net mijn partner (Anthony) ben ik trotse ouder van 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 7 mijn zoontje is 4 en mijn jongste dochter is nu bijna 2 jaar. Ik schrijf graag over lifestyle, moederschap, eten, zwangerschap en beauty on a budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *