Uncategorized

”Als ik later kinderen heb, doe ik het helemaal anders!”

De beste pedagogen hebben zelf geen kinderen. De idealen vliegen je om de oren als je kersverse stelletjes/zwangere vrouwen of kinderen hoort praten. Zelfs mijn 7 jarige dochter zal het heel anders aanpakken dan wij. Vandaag mijn lijstje van 6 schattige idealen.

  1. Ik ga nooit schreeuwen tegen mijn kinderen.

Tja, ik heb het nog best lang volgehouden, te bedenken dat Lilly al best ondeugend was. Ik slaakte misschien dan af en toe een kreet uit van hysterie omdat er poep op de muur was gesmeerd, maar echt ongecontroleerd schreeuwen, nee dat niet. Totdat het moment daar was dat mijn kinderen oud genoeg waren om met elkaar in nutteloze discussies verzeild te raken, over niks. Op die momenten schiet je te misschien te kort, maar ach, mama’s zijn ook mensen.

  1. Mijn dochter mag altijd zelf weten wat ze draagt, of hoe ze er bij loopt.

Oh boy, die neem ik terug. Lilly trekt soms de meest gekke dingen aan. Het lijkt ook gewoon steeds erger te worden! Soms laat ik haar maar gewoon gaan, maar serieus, koop ik daar al die leuke kleren voor?

Lilly heeft haar tot aan haar kont maar wil het nooit borstelen. Ze wil het ook niet korter laten knippen. Het liefst loopt ze er als een vogelverschrikker bij…….

  1. Geen tv, tablets of telefoons totdat ze minimaal 3 zijn.

Tja, zwaar gefaald op dit vlak. Wel heb ik bij Lilly enkel een selectie aan filmpjes toegestaan in het begin. ‘’Baby Einstein’’ en ‘’Your baby can read’’ kan ik dromen.

Ze hebben geen tablets, mogen niet op mijn telefoon spelen en kijken op tv, enkel wat ik toesta.

  1. Elke avond ga ik een verhaaltje voorlezen.

Elke avond  was met 1 kind misschien niet zo’n groot probleem. Met 2 ook nog niet zo, maar met 3, FUCK! Dat staat gelijk aan een marathon. Anthony leest niet voor, niet omdat hij dit niet wilt, meer omdat hij dat niet kan. In een ver verleden gaf ik hem de opdracht om Lilly voor te lezen, 2 uur gingen voorbij voordat ik iemand van de trap hoorde lopen. Lilly stond voor mijn neus. ‘’waar is papa?’’ vroeg ik ‘’oh, die ligt te slapen.’’ giechelde Lilly.

Maar nee, niet elke avond. Ik ben zeer gepassioneerd voorlezer, en we hebben ook een breed scala aan prentboeken en andere hoogwaardige kinderliteratuur waar ze uit kunnen kiezen. Soms moeten ze zelf maar even een boekje lezen.

  1. Ik wil een groot gezin.

5 kinderen, riepen ik en Anthony altijd volmondig als mensen ons vroegen hoeveel kinderen wij wilde. Ik was een nakomertje en Anthony is ook altijd alleen opgegroeid, vandaar dat verlangen naar een groot gezin. Door de bevalling van Jordan werd dit getal snel bijgesteld door Anthony. Hier heb ik veel moeite mee gehad. Uiteindelijk is er nog wel een derde gekomen, maar nu is het ook echt klaar……voorlopig 😉 …..hahaha, grapje.

3 kinderen is veel werk, en ik ben echt heel dankbaar voor mijn gezinnetje. Toch verlang ik naar meer zelfontwikkeling, los van het moederschap.

  1. Eerste jaar alleen borstvoeding

Ik heb mijn best gedaan, maar wederom gefaald. Borstvoeding is makkelijk, goedkoop en het beste voor je kind. Lilly bleek een hele hongerige baby en na een paar weken waren mijn borsten helemaal leeg. Alle reserves aan vet had ze van mijn lichaam gegeten. Heel gunstig, die zwangerschapskilo’s vlogen eraf.

Bij Jordan ging ik vrij snel studeren (2 weken na de geboorte) en was het stresslevel niet echt bevorderend voor mijn borstvoeding. Kolven lukte ook voor geen meter, tja, als het kind maar voeding binnen krijgt toch?

Bij Emily heb ik het record van 3 maanden behaald, wat eigenlijk wel een verassing was voor mij. Vooral omdat ik door een borstontsteking flink werd ontmoedigd in het begin.

Kortom

Je kan het nog zo leuk en zo goed verzonnen hebben. Het in de praktijk brengen kan nog best een opgave zijn. En om eerlijk te zijn, mijn kinderen lijden er niet onder. Hadden jullie ook van die ideeën waar jullie op terug zijn gekomen?

xx

Hoi, even voorstellen: ik ben Eefke. Ik ben 27 jaar. Samen net mijn partner (Anthony) ben ik trotse ouder van 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 7 mijn zoontje is 4 en mijn jongste dochter is nu bijna 2 jaar. Ik schrijf graag over lifestyle, moederschap, eten, zwangerschap en beauty on a budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *