Uncategorized

PARENT HACKS | hoe overleef je een (lange) autorit met kids

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Wij vertrekken voor een bruiloft een week naar Engeland, met de auto. Met 3 kinderen is zo’n lange autorit best pittig. Dit heb ik geleerd van de afgelopen ritten en kunnen je een beetje op weg helpen als je nog niet zo goed weet waar je aan begint.

Daarbij zijn wij geen fan van tablets. Lees verder als je wilt weten hoe onze kinderen zich vermaken.

 

  1. Plan je rit voorruit.

Als je een rit van ongeveer 6 a 7 uur gaat maken, moet je af en toe stoppen. Ik heb onderhand zo mijn voorkeuren waar ik wil stoppen (soort services, fast food ketens/restaurants, etc). Dit kan je best makkelijk voorruit plannen met behulp van Google maps.

Zo kun je ook meteen een beter overzicht krijgen van hoelang de rijs daadwerkelijk gaat duren.

  1. Wat moet je meenemen

Naast een overvolle koffer moet je natuurlijk voor onderweg ook een zooi aan spullen meenemen. Zorg dat je genoeg luiers, reserve kleren, drinken, vuilniszakjes en babydoekjes bij je hebt. Daarnaast zijn flesjes water en (gezonde) snacks ook onmisbaar.

Dekentjes en kussentjes nemen veel ruimte in beslag en worden vaak niet gebruikt. Dit moet je echt overwegen, beenruimte is namelijk ook fijn.

  1. Spelletjes voor onderweg

-Wij hebben ons afgelopen zomer rijkelijk vermaakt met het liedje ‘’onder gedonder’’. Een liedje wat regelmatig op school gezongen word en waar Jordan helemaal gek op is. Kinderliedjes oefenen en zingen is voor mij altijd wel handig. Vooral omdat ik het reportoire ook moet leren, wil ik mee kunnen zingen met de jaarfeesten. Mocht je nog wat te oefenen hebben? Dan is dit misschien het moment.

-‘’Ik ga op vakantie en ik neem mee….’’ Wij speelde dit zowel in het Nederlands als in het engels. De jongste van ons vond het vooral heel erg interessant om aan te horen.

-‘’Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…..’’ Is toch niet zo’n gewild spelletje in onze auto.

– Bij elke kleur of merk auto een dierengeluid verzinnen (max 2 a 3 kleuren per keer, geloof me). En die mogen ze dan keihard nabootsen bij het zien van die kleur auto of merk.

– Papa’s favoriet: wie het langste de ogen kan dichthouden. Deze werkt bij ons vooral als we merken dat de kinderen moe zijn, dit passen we ook toe op korte ritten na een dagje uit. De jongste 2 vallen vaak in slaap. Het geeft ons even wat rust en de kinderen verdienen naderhand een beloning. De oudste trapt er niet meer in, maar dat is ook niet erg. Zo creëren we ook wat ruimte om wat quality time met haar te hebben.

  1. Kleding

Zorg dat jezelf comfortabele kleding aan hebt. Maar ook de kinderen. Het is handig om de kinderen savonds al datgene aan te trekken wat jullie tijdens de rit gaan dragen. Dat scheelt tijd in de vroege ochtend of in de nacht.

  1. Boeken

Bij de action kan je fantastische kleur- en doe-boeken halen. Ik heb altijd een stapel met verschillende stickervellen. Een paar stevige potloden van Stockmar en ze zijn sowieso een paar minuten zoet.

Ook leesboeken –Dit boek is een van mijn favoriet- doen het goed. Misschien niet altijd even leuk voor degene die rijd…. Anthony valt vrij snel in slaap van mijn verhaaltjes, vandaar dat ik dit dan ook sporadisch doe.

Tijdens de rit naar Londen ga ik ook ook andere spelletjes proberen die ik tijdens mijn research vond over dit onderwerp: ‘’geen ja, geen nee & geen eh’’, ‘’would you rather’’.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips. Mochten jullie extra zeker van jullie zaak willen zijn dan verwijs ik jullie met liefde door naar deze kaarten

*Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links

 

Hoi, even voorstellen: ik ben Eefke. Ik ben 27 jaar. Samen net mijn partner (Anthony) ben ik trotse ouder van 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 7 mijn zoontje is 4 en mijn jongste dochter is nu bijna 2 jaar. Ik schrijf graag over lifestyle, moederschap, eten, zwangerschap en beauty on a budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *